Buchete de flori, folosite la inmormantare, cu 14.000 de ani in urma. Descoperire in Israel

Exemplare ale unor flori aduse la inmormantare, vechi de 14.000 de ani, au fost descoperite în morminte din Israel, din timpul culturii Natufiene.

Natufienii au trăit în Levant, in perioada 13.000 – 9.800 inainte de Hristos. Cultura a fost remarcabila, prin faptul că a fost sedentara – sau cel puțin semi-sedentara – înainte de introducerea agriculturii.

Urmele florilor antice au fost găsite într-o peșteră din Raqefet, pe Muntele Carmel. Deși săpăturile s-au încheiat, in aceasta pestera, cu mai multe decenii în urmă, interiorul acesteia este inca analizat de o echipa condusa de Dr. Dani Nadel, de la Universitatea din Haifa.

Pe baza secțiunile transversale luate din urmele florilor, echipa a fost in masura sa identifice mai multe plante aromatice, cum ar fi menta si salvia. În plus, echipa a stabilit că florile au fost asezate în ipsos, in interiorul mormintelor, înainte de ingroparea celor decedati.

Constatarile au fost recent detaliate în Procedurile Academiei Nationale de Stiinte.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.