Biserica Ortodoxa ofera terenuri agricole spre expoloatare, oamenilor nevoiasi, in criza

Arhiepiscopul Irineu al Cretei a declarat ca Biserica Ortodoxa își propune să ofere terenuri agricole persoanelor fără locuri de muncă, pentru a le ajuta în timpul crizei economice din tara.

Vorbind pentru Agentia de stiri a Bisericii, “Dogma”, acesta a menționat că “a vrut să arate dragostea Bisericii fata de cei care au nevoie de alimente”, subliniind că, in acest sens, “Biserica va urma toate procedurile prevăzute de lege”.

În prima fază, această acțiune are loc doar in Arhiepiscopia Cretei și nu si in alte biserici de pe insula.

Arhiepiscopul a mai spus că “se va indrepta, in primul rând, catre persoanele care și-au exprimat interesul si care au nevoi reale, și nu celor cu intenții agresive”.

Arhiepiscopul Irineu așteaptă ca cererile să fie depuse, pentru a vedea in ce masura ele pot fi satisfacute. Arhiepiscopul Atenei a propus, la randul sau, o initiativa similară.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.