Cel mai mare mozaic elenistic descoperit in Calabria

Cel mai mare și articulat mozaic elenistic din Magna Grecia a fost descoperit in Monasterace Marina, fosta Kaulonia, în regiunea din sudul Italiei, Calabria.

Anul trecut, cateva mozaicuri reprezentând un dragon și un delfin au fost descoperite, de asemenea, aici. Zona a fost numita “camera dragonilor si a delfinilor”.

Mozaicul, descoperit in aceste zile, este unul dintre cele mai mari mozaicuri elenistice din Magna Grecia, intinzandu-se pe o suprafata de aproximativ 30 de metri patrati.

Mozaicul datează din perioada cuprinsa intre sfârșitul secolului IV și primele decenii ale secolului III, înainte de Hristos.

Arheologul Francesco Cuteri coordonează activitatea, cu participarea studenților italieni si cu a celor de la Universitatea din Bahia Blanca, Argentina, sub conducerea Mariei Teresa Iannelli, administrator arheologic de Calabria.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.