Beatificarea unui jurnalist: Odoardo Focherini – marturisitor al Evangheliei Vietii

Papa a adus un omagiu laicului italian Odoardo Focherini, beatificat in aceasta sâmbătă în Carpi.

Odoardo Focherini a fost un “marturisitor al Evangheliei Vieții”, a spus acesta, prezidand rugaciunea Angelus din Piata Sf. Petru, la încheierea Messei dedicate zilei “Evangelium Vitae”, in data de 16 iunie 2013.

“La sfârșitul Messei dedicate Evangheliei vieții, mă bucur să amintesc ca ieri, în Carpi, Odoardo Focherini, tată a șapte copii, jurnalist, a fost beatificat”, a declarat Papa.

“Capturat și închis din ură față de credință catolică, el a murit în lagărul de concentrare Hersbruck, în 1944, la vârsta de 37 de ani. Acesta a salvat mulți evrei din sanul persecuțiilor naziste”.

Ceremonia de beatificare a fost prezidată de către Cardinalul Angelo Amato, prefectul Congregației pentru Cauzele Sfinților, care l-a reprezentat pe Papa.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Odoardo Focherini a salvat 105 evrei deportati. Pe 11 martie 1944, a fost arestat și deportat în Germania, în lagarul Hersbruck, unde a murit in ziua de 27 decembrie a aceluiași an.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.