publicat în: Arhivă

Papa va asteapta Trenul Copilariei, in gara Vatican

O conferință de presă a avut loc in aceasta dimineata, la Vatican, cu ocazia prezentarii unei inițiative: “Trenul copiilor: o calatorie prin frumusețe”.

Proiectul se refera la o călătorie efectuată de 450 de copii de diferite naționalități, cu profesorii lor, cu membrii familiei și voluntari, într-un tren pus la dispoziție doar pentru ei de către sistemul feroviar italian, care porneste din Milano in ziua de 23 iunie și va face două opriri: Bologna și Florența, înainte de a ajunge la gara Vatican, unde va fi primit de Papa Francisc însuși, care va fi nevoit sa il astepte in statie.

Obiectivul inițiativei este promovarea experimentarii directe a creației artistice, apropiindu-i pe cei mici de comunicarea vizuală și de limbajul imaginii, din care a izvorât ideea unei călătorii prin frumusete. În timpul călătoriei, alte programe educaționale și artistice dedicate copiilor vor fi prezentate de către personalul din sistemul feroviar italian.

“M-am concentrat asupra copiilor”, a spus Cardinalul Ravasi, “pentru că eu cred că acolo se află rădăcina din care sa ridicam generația de tineri care sa mai aiba inca frumusetea creativitatii, care sa nu para invechita din start, care sa nu fie descurajata de modul în care se prezinta, si care sa fie gata să trăiască mai mult în viitorul pe care il așteaptă. Practic, religiile au tocmai acest scop fundamental: să-i învețe cum să stea împreună, cum să declare în mod continuu speranta în viitor”.