Papa Francisc si Presedintele israelian Shimon Peres

Papa Francisc l-a primit ieri în audiență, la Vatican, pe Președintele israelian Shimon Peres și a purtat discuții cu privire la o varietate de probleme legate de Orientul Mijlociu.

Președintele Peres s-a mai întâlnit, de asemenea, si cu Secretarul de stat, Cardinalul Tarcisio Bertoni, și cu Arhiepiscopul Dominque Mamberti, secretar pentru relații cu statele.

Conform unor rapoarte, cei doi au declarat ca spera intr-o „reluare rapidă a negocierilor între israelieni și palestinieni, astfel încât, prin decizii curajoase și disponibilitatea ambelor părți, precum și cu sprijin din partea comunității internaționale, sa se poata ajunge la un acord, care să respecte aspirațiile legitime ale celor două popoare, contribuind astfel decisiv la pacea și stabilitatea regiunii”.

De asemenea, s-a mai discutat pe marginea problemei importante a orașului Ierusalim si a conflictulului din Siria.

O serie de aspecte privind relațiile dintre statul Israel și Sfântul Scaun și cele dintre autoritățile statului și comunitățile catolice locale s-au aflat, de asemenea, pe ordinea de zi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.