Rapiti in Siria: Ambasadorul SUA si Patriarhul Ioan X Yazigi

Ambasadoarea SUA in Liban, Maura Connelly, s-a întâlnit cu Patriarhul grec-ortodox al Antiohiei și al întregului Răsărit, Ioan X Yazigi.

Ambasadoarea a condamnat, în termenii cei mai fermi, răpirea fratelui Patriarhului, Arhiepiscopul Mitropolit Paul de Alep, și a Arhiepiscopului ortodox siriac Mor Gregorios Yohanna Ibrahim de Alep, reiterand apelul Statelor Unite pentru eliberarea lor imediată.

Ambasadorul a asigurat de sprijinul continuu acordat de Statele Unite “poporului sirian, și a subliniat importanța Comunicatului de la Geneva, ca bază pentru realizarea unei tranziții pașnice, prin dialog. Ea a reafirmat angajamentul Statelor Unite pentru o Sirie democratica și pluralista, care reprezintă și apără drepturile tuturor cetățenilor săi.

Ambasadoarea Connelly a subliniat sprijinul Statelor Unite pentru respectarea principiilor drepturilor omului și drepturilor religioase, inclusiv a drepturilor minorităților, și a subliniat rolul important și de durată al creștinilor, care trebuie sa continue în regiune, alaturi de cel al altor grupuri religioase.

Ea a reînnoit, de asemenea, angajamentul Statelor Unite pentru un Liban stabil, suveran și independent.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.