publicat în: Arhivă

Incendierea terenului Bisericii ortodoxe din Siluan – Ierusalimul de Est

In seara zilei de duminica, 28 aprilie 2013, un grup de colonisti israelieni extremisti au incendiat un teren care aparține Bisericii Grec-Ortodoxe din Wadi Hilweh, în oraș Silwan, din Ierusalimul de Est.

Centrul de Informare Wadi Hilweh a raportat că zeci de colonisti israelieni extremisti și soldați s-au adunat în zonă, coloniștii inarmati incendiind terenul bisericii.

Sâmbătă, trei palestinieni, membrii ai familiei Al-Maghribi, din Sheikh Jarrah, au fost răniți, după ce coloniștii au incediat un teren a familiei, în apropierea casei lor, focul ajungand la resedinta acestora.

Atacul coloniștilor a mai vizat, de asemenea, “de asemenea, grădinile care aparțin familiilor Al-Maghrebi, Ja’ouni și Al-Khatib, din Silwan.

În plus, un grup de colonisti extremisti au incendiat o mașină palestiniana, o casă și copacii din cartierul Sheikh Jarrah al orașului, fiind raportati mai multi raniti.

Tot sâmbătă, coloniștii au incendiat nouă vehicule, care apartineau reprezentantilor ONU în Jabal Al-Mokabbir, în Ierusalim, conform agenției de știri Maan.