Statistici privind Crestinismul in Estonia

16% din populația Estoniei este crestin-ortodoxa, relatează Interfax, iar 10% din populația Estoniei se delcara de credinta luterana, conform Departamentului local de Statistici.

Populația vorbitoare de limba rusă din Estonia, care reprezinta aproximativ o treime din populația totală a țării, este mai religioasa decât cea estonă.

59% dintre cetatenii vorbitori de limba rusa declara că urmeaza o religie, în timp ce doar 19% din populatia vorbitoare de limba estoniană face acest lucru.

51% dintre belaruși, 50% dintre ucraineni, 47% dintre ruși și 41% dintre armenii care trăiesc în Estonia în prezent se raporteaza la Creștinismul-Ortodox, ca proprie religie.

14% dintre estonieni, 27% din finlandezi, 15% dintre germani si 14% dintre letoni se considera a fi luterani. 47% dintre polonezi și 33% dintre lituanienii din Estonia se declara a fi catolici.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.