Un mitropolit ortodox da lectii pe Facebook

Mitropolitul Dr. Abraham Mar Serafim, din Episcopia Ortodoxa Indiana de Bengaluru, si-a finalizat recent lista de prieteni, cu patru cifre, de pe Facebook, acesta marturisind ca se va folosi din ce in ce mai mult de reteaua de socializare Facebook in activitatea sa pastorală.

Mitropolitul isi actualizează în mod constant pagina, pentru turma sa de credinciosi, alaturi de tinerii mișcarii de tineret din Bengaluru si din regiune.

In urma unei sesiuni despre Taina Sfantului Botez, organizata in Catedrala Hosur, acestuia i-a venit ideea stimularii tinerilor ortodocsi de a mai participa la astfel de sesiuni, atat in viata reala, cat si in cea virtuala.

Astfel, sedințele Frăției Profesionistii Ortodocși, a tinerilor, par sa fi luat deja avânt. Intre timp, acestia au organizat, pentru astfel de sedinte tematice, o platforma-grup virtuala, cu „cursuri on-line”, cu întrebari si raspunsuri in direct. Prin acest grup de Facebook, marturisesc ei alaturi de Mitropolit, toți „profesioniștii din biserică vin împreună și isi petrec timpul în numele lui Hristos. Întâlnirile de 90 de minute sunt, de obicei, programate o dată la două luni, iar programul lor este publicat cu aproape o lună în avans, tot pe Facebook.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.