Patriarhia Moscovei: despre revolutia sexuala si stingerea populatiei europene

Episcopul Hilarion de Viena şi Austria, seful Bisericii Ortodoxe Ruse, reprezentant al ramurii europene în organizaţiile internaţionale, a vorbit despre societatea modernă occidentală şi regresul valorilor familiale tradiţionale.

“Pasiunile fara precedent, cauzate la scară mondială de „revoluţia sexuală” a afectat aproape toate ţările occidentale.

În mai puţin de cincizeci de ani, valorile tradiţionale ale familiei si ideile referitoare la sex au fost răsturnate: ele sunt inlocuite acum de norme “progresiste” bazate pe o “ideologie liberală”, a spus Episcopul Hilarion la Primul Forum ortodox-catolic din Trento, Italia.

Conform Episcopului Hilarion, citat de serviciul său de presă, “revoluţia sexuală” şi creşterea mişcării feministe, în 1960 ” au dus la o transformare radicală a familiei şi a eticilor sexuale, începând o avalanşă de liberalizare a legislaţiei în sfera morală, care continuă şi în prezent.”

Episcopul Hilarion a spus că acest lucru “nu a schimbat drastic doar imaginea civilizaţiei occidentale”, dar a creat şi “o prăpastie de netrecut între civilizaţiile occidentale şi cele tradiţionale, care ţine de familie şi de etica sexuală.”

“Revoluţia sexuală”, a spus Episcopul Hilarion, a distrus “echilibrul dintre bărbat şi femeie, în familie, profund înrădăcinat în natura umană, răsturnând ideea de maternitate şi deteriorând imaginea soţului ca “susţinător al familiei”, în principal, responsabil de sprijinirea familiei.”

“Acum, atat bărbatul cat şi femeia sunt la fel de preocupaţi de realizarea potenţialului lor profesional şi trebuie să poarte povara financiară a familiei”, a spus Episcopul.

Conform Episcopului Hilarion, acesta este “unul dintre motivele pentru care numărul de familii scade şi numărul de familii cu unul sau doi copii ori care-şi părăsesc copiii creşte. Rata totală a naşterilor în cele mai multe ţări occidentale se află în declin, în ultimii ani. ”

“Revoluţia sexuală”, spune Episcopul Hilarion, a condus “lumea către campaniile de legalizare a avorturilor,” şi a fost schimbată şi “atitudinea tradiţional-negativă faţă de relaţiile homosexuale.”

Episcopul Hilarion consideră că numai revenirea la ideile tradiţionale ale familiei şi căsătoriei, ale naşterii de prunci şi la valoarea vieţii umane poate inversa “procesul de stingere” a populaţiei europene.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.