Biserica rusă nu mai este “Biserica doamnelor în vârstă”, consideră Patriarhia Moscovei

Azi, doamnele în vârstă au devenit o minoritate în Biserica Ortodoxă Rusă, crede un oficial al Patriarhiei Moscovei.

“Situaţia s-a schimbat drastic. Ea nu a început din perioada anilor `90, ci cu 8-10 ani mai in urmă. Doamnele în vârstă au devenit o minoritate, cel puţin în biserica unde am slujit”, spune vicepreşedintele Departamentului pentru Relaţii externe al Bisericii din cadrul Patriarhiei Moscovei, Arhipastorul Vsevolod Chaplin într-o emisiune radio (Finam FM).

Conform pr. Vsevolod, “atunci când ne Impartăşim la Sfânta Liturghie de duminica sau din zilele de sărbătoare, femeile în vârstă constituie aproximativ 20-30%, iar majoritatea sunt familii de tineri cu copii.”

“Această situaţie este tipică nu numai pentru Moscova, a subliniat preotul.

Pr. Vsevolod a subliniat rolul important al mass-mediei în viaţa tineretului existent în parohii, în ultimii ani. “Situatia s-a schimbat, cred că oamenii care vorbesc despre Ortodoxie şi Hristos în mass-media nu mai sunt în cotă atât de mică”, a mai spus el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.