Scoala Internationala din Ahmedabad: Ortodocsii din India vor sa puna accent pe educatie

Într-o decizie majoră, Episcopia de Ahmedabad din Biserica ortodoxa Malankara a Indiei, conform Mitropolitului Dr. Mar Yulios, a decis să acorde prioritate de top sectorului educației. Prin aceasta decizie, Episcopia de Ahmedabad are ca scop promovarea educației pentru copiii ortodocsi și pentru alte persoane din Gujarat și statele învecinate.

Ei au format un comitet special, pentru ca Scoala Internationala sa devina, din vis, o realitate.

Episcopia a achiziționat recent un prim lot de teren agricol, fertil, de 4.1 hectare, situat la aproximativ 16 kilometri de Aeroportul Internațional Ahmedabad din Gandhinagar. Terenul este situat pe Nikol Road, Naroda.

Recent, membrii Consiliului Eparhial, care s-au întâlnit în Ahmedabad, au decis să contribuie cel puțin cu salariul pe o lună, fie integral sau în parte, timp de șase luni de zile.

Episcopia are nevoie inca de fonduri mari, pentru a finaliza formalitățile legate de inregistrarea noului teren pe numele Episcopiei, la un termen care ar trebui sa expire în august 2013.

Mitropolitul a marturisit ca școala internațională va avea si o capelă ortodoxă si oportunitati pentru cei interesati a devina monahi. Credincioșii Episcopiei din India și din străinătate par sa acorde tot suportul in eforturile de infiintare a acestei scoli.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.