Karekin al II-lea: intalnire cu Secretarul Consiliului Europei

In aceste zile, Catolicosul tuturor armenilor, Karekin al II-lea, s-a întâlnit cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland.

Karekin al II-lea a apreciat înaltul sprijin al Consiliului Europei în implementarea reformei in Armenia, menționând că prezența Armeniei în cadrul Instituției contribuie în mod semnificativ la consolidarea proceselor democratice din țară.

Catolicosul Karekin al II-lea și-a exprimat îngrijorarea față de deciziile instituțiilor europene, cu privire la legile privind “serviciul militar” și “serviciul militar alternativ”, subliniind necesitatea de a lua în considerare particularitățile țării, în astfel de cazuri.

Atitudinea socială față de religie, eforturile liderilor spirituali care vizează soluționarea problemelor regionale și soluționarea pașnică a conflictului din Nagorno Karabah, precum și rolul dialogului interreligios au fost discutate in cadrul intalnirii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.