Tawadros al II-lea solicita adoptarea legii lacasurilor de cult

Papa Ortodox Copt Tawadros al II-lea s-a întâlnit in aceste zile cu autoritatile locale, pentru a discuta despre violențele sectare recente.

Într-o întâlnire cu 20 de membri ai Consiliului Shura, Patriarhul si Papa Ortodox Copt, Tawadros al II-lea, a cerut o legislație care sa protejeze Egiptul de certurile sectare.

Delegația Shura l-a vizitat inainte pe Papa, transmitandu-i acestuia condoleanțe pentru victimele violențelor din Al-Khosous și de la Catedrala Sfantul Marcu, inregistrate la începutul acestei luni (vezi ARHIVA).

Potrivit unui membru Wafd, Nadia Henry, care a participat la reuniunea Consiliului Shura, Papa a declarat ca o modalitate de a lupta împotriva sectarismului ar fi lansarea imediată a unei legi unitare care sa reglementeze lacasurile de cult.

Legea a fost promisa în 2011, de către Consiliul Suprem de atunci, dar nu a fost niciodată adoptata.

In prezent, construirea si extinderea bisericilor sunt supuse unor restricții severe in tara.

Egiptul are peste 92.000 de moschei. Numărul bisericilor tuturor celorlalte confesiuni este estimat la aproximativ 2.500.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.