Papa Tawadros II: Crestinii din Egipt, izolati social

Creștinii din Egipt se simt marginalizați, ignorati și neglijati de către autoritatile conduse de Fratia Musulmana, care au luat prea putine masuri sau chiar deloc pentru a-i proteja pe acestia de violențe, a spus Papa copt Tawadros al II-lea.

Într-un interviu recent, Papa a numit raportarile oficiale legate de ciocnirile de la Catedrala coptă din Cairo, din 7 aprilie, “un pachet de minciuni”.

El și-a exprimat, de asemenea, disperarea, vizavi de incercarile islamiștilor de a interveni asupra sistemului judiciar, care a constituit un pilon al societății egiptene și nu ar fi trebuit să fie atins.

“Există un sentiment de marginalizare și derespingere, pe care il putem numi izolare sociala”, a spus Papa pentru Reuters.

Atacurile asupra bisericilor și tensiunile sectare au crescut semnificativ după venirea islamiștilor la putere, din 2011, chiar dacă creștinii au demonstrat alături de musulmani pentru îndepărtarea fostei conduceri.

“Uneori, ne sunt transmise sentimente frumoase din partea oficialilor, dar astfel de sentimente necesită acțiuni, iar acțiunile sunt lente și, poate puține, iar uneori ele nu exista deloc”, a spus Papa.

“După ultimele incidente, am câștigat câteva promisiuni din partea autorităților și guvernului, din partea unor miniștri, dar pana acum nu a aparut nimic nou”, a spus el.

“Mă aștept ca guvernul să faciliteze și să rezolve problemele cronice… De exemplu, construirea unei noi biserici presupune trecerea a peste 15-16 ani, doar pana la obținerea autorizatiei”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.