publicat în: Arhivă

Profesorii ortodocsi din New York vor Vinerea Mare libera

În ciuda o populație creștin-ortodoxe considerabile, din New York City, profesorilor din invatamantul public nu li se permite sa-si ia liber in Vinerea Mare, cu plată integrală, așa dupa cum se intampla in cazul romano-catolicilor sau cetățenilor evrei, care pot face acest lucru în zilele lor de sărbătoare.

Un profesor creștin-ortodox de origine greacă, care nu a dorit ca numele sau sa fie dezvaluit, a adus această problemă în atenția publicatiei „The National Herald”. El a declarat ca a depus o cerere oficială pentru ca ziua de Vinerea Mare sa fie libera.

În mulți ani, acesta nu este o problemă, pentru ca sarbatoarea poate corespunde cu Paștele și Săptămâna Sfântă pentru creștinii occidentali, dar în acest an Paștele Ortodox este decalat.

Când profesorul a solicitat, în mod oficial, aceasta, cererea i-a fost aprobata, dar mai târziu a fost informat că salariul sau a avut de suferit, pentru a acoperi costurile unui profesor suplinitor. El a ales, bineinteles, varianta propusa de conducere, insa a declarat că a simțit că aceasta politica a venit ca “o palmă peste față”.