Rapiti in Siria: Islamistii cer eliberarea episcopilor

Organizația de Cooperare Islamică (OCI) a solicitat ca răpitorii celor doi episcopi ortodocși, răpiti la începutul săptămânii trecute (vezi ARHIVA), in Siria, sa ii elibereze pe acestia „fara condiții”.

Secretarul general al organizației pan-islamice, Ekmeleddin Ihsanoglu, a condamnat răpirea Episcopului Yohanna Ibrahim, episcop ortodox siriac de Alep, și a Episcopul Boulos Yazigi, episcop grec-ortodox din același oraș. El a cerut, într-o declarație, “eliberarea lor imediată și necondiționată, deoarece un astfel de act este contrar adevăratului Islam, care are o mare stimă pentru liderii creștini”.

OIC numara 57 de state membre.

Niciun grup nu a revendicat, pana in prezent, răpirea, dar surse din cadrul eparhiilor respective afirma ca răpitorii ar fi “jihadiști ceceni”.

“Cei doi prelați au fost răpiți în regiunea de vest a Alepo, acolo unde este activa o brigadă formată din combatanți din Daghestan”, Republica a Federației Ruse, aflata in estul Ceceniei, a declarat Rami Abdel Rahman, director al Observatorului sirian pentru Drepturile Omului (OSDH).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.