publicat în: Arhivă

Arhiepiscopul Demetrios al Americii: apel pentru Cipru, in Duminica Floriilor

Înalt Preasfintitilor Ierarhi, preoților și diaconilor, călugărilor și călugărițelor, președinților și membrilor Consiliilor Parohiale ale comunităților grecesti ortodoxer, arcontilor distinsi ai Patriarhiei Ecumenice, școlilor bisericesti, organizatiilor elene de tineret, de femei și întregii familii grec-ortodoxe a Americii,

Iubiți frați și surori în Hristos,

Ne-am adunat astăzi, la această frumoasă sărbătoare a Duminicii Floriilor, și cantam „Binecuvântat este Cel Ce vine în Numele Domnului”, vazand in fata noastra intrarea Domnului în Ierusalim, Cel care este plin de mila fata de poporul Său. Aceasta este o iubire divină pe care o impartasim si o sarbatorim, în acest timp al Sfantului Mare Post, apropiindu-ne mai mult de Dumnezeu și experimentand Harul Său imbelsugat.

Prin acest Har al Sau, suntem indemnati sa raspundem nevoilor altora și, în numele Sfântului Sinod Eparhial al Arhiepiscopiei noastre din America, eu va va scriu cu privire la frații și surorile noastre din Cipru. Asa dupa cum inimile noastre au fost afectate de problemele oamenilor din Grecia – credincioșii Bisericii din America răspunzand cu generozitate și iubire – vedem acum greutățile economice și fizice care au apărut recent și au lovit Ciprul. Prin patrimoniul nostru si credinta noastra, comune, prin multele relații de rudenie cu comunitatea din America, prin dragostea noastră fata de acest pamant si fata de oamenii lui, dar cel mai important, prin credința în Domnul nostru și ca răspuns la Harul Său, suntem chemați sa le daruim din prea-plinul nostru, astfel încât cei în nevoie sa gaseasca sustinere, confort și speranță reînnoită.

Cu oamenii din Cipru, în rugăciunile noastre, vom intra in aceasta Săptămâna Sfântă binecuvântata, cerand credincioșilor noștri să organizeze colecte in Duminica Floriilor, pentru Fondul de Ajutorare a Ciprului, acestea continuand în săptămânile și lunile următoare, pentru a oferi asistență în acest efort. Prin acest răspuns, plin de compasiune, dedicat nevoilor acestor oameni dragi, lumina va straluci in intuneric, iar frica va fi risipita, prin puterea harului lui Dumnezeu.

Vreau, de asemenea, sa va urez vouă și familiilor voastre o Săptămâna Sfântă binecuvântata, alaturi de frații și surorile noastre din Cipru și de creștinii ortodocși din întreaga lume, sa puteti oferi o dovada a speranței și a mântuirii în Hristos.

Cu dragoste părintească în El,

† DEMETRIOS

Arhiepiscop al Americii