Sarbii cer sprijin Rusiei, in fata UE. Tribunalul de la Haga si-a aratat adevarata fata-

Patriarhul sârb Irineu a declarat in aceste zile ca Tribunalul de la Haga si-a arătat în cele din urmă adevărata sa față, prin achitarea generalilor croati Ante Gotovina și Mladen Markac [https://stiri.lacasuriortodoxe.ro/news/ecumenism-antiecumenism/reactii-in-biserica-vizavi-de-eliberarea-generalilor-croati.html] , informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

El a adaugat ca, de asemenea, Tribunalul a demonstrat că este un tribunal politic.

“Cu acest verdict, Tribunalul si-a scos masca de pe față și, în cele din urmă, a arătat că este o instanță politică, care nu dispune de normele legale și deontologice de bază, al carei obiectiv este sa ii gaseasca pe cei vinovati, nevinovati, iar pe cei nevinovati sa ii declare vinovati”, a spus Patriarhul, in cadrul unei slujbe memoriale inchinate victimelor sârbe ale războaielor din anii ‘90.

Potrivit acestuia, decizia Tribunalului de la Haga a compromis dreptul la justiție și a confirmat “că nu este întemeiat pe norme juridice, ci pe interesele marilor puteri”.

El a adăugat că, gratie Tribunalului de la Haga, nimeni nu este responsabil pentru cei 200.000 de sârbi stramutati, pentru casele sarbesti incendiate, bisericile distruse si miile de persoane ucise.

“Este evident faptul că Tribunalul de la Haga acoperă crimele împotriva sârbilor”, a subliniat Irineu, adăugând că “se pare că sârbii au comis crime împotriva lor înșisi”. “Ii intrebam, atunci, pe judecatori, a cui a fost vina?”, a spus Patriarhul.

El a cerut sârbilor să rămână uniti și să ceară sprijin Rusiei. Patriarhul a menționat că Serbia ar trebui să adere la UE doar în cazul în care statele membre “ne accepta pentru ceea ce suntem, cu sfântul nostru pamant, cultura, religia și limba noastra”, dar “daca ne conditioneaza cu Kosovo, atunci noi nu trebuie să acceptam invitația”.

“Trebuie să știm cine sunt prietenii noștri. Vrem să fim în Europa, dar nu cu pretul renunțarii la pământul nostru sfânt, la casele noastre și cimitire. Dacă ei nu ne vor asa cum suntem, vom continua să ne trăim viețile dificile, așa cum am făcut-o cu 500 de ani in urma”, a adăugat Irineu.

“Mesajul acestei sfinte intalniri ar trebui să fie hotărârea noastră de a coopera cu toată lumea, în special cu frații noștri slavi, de la care așteptăm sprijin, protecție și speranță”, a mai subliniat el.

După slujba de pomenire, un marș de protest a avut loc. Mai multe mii de cetățeni au luat parte la acesta, solicitand dreptate pentru victimele sârbe, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.