Delegatia Manastirii Hilandar si doua icoane facatoare de minuni, in Belarus si Rusia

O delegație a Mănăstirii athonite Hilandar a vizitat, in ultimele zile, Belarus și Rusia, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Delegatia Mănăstirii sârbe Hilandar, din Muntele Athos, a fost condusa de starețul manastirii, Arhimandritul Metodie Markovici.

Staretul a oferit orasului Minsk – capitala Belarus – doua copii, pictate identic dupa doua dintre icoanele cel mai cunoscute ale Maicii Domnului, facatoare de minuni, din Hilandar, cea numita “Maica alaptand” (Binecuvantatul pantece) [https://stiri.lacasuriortodoxe.ro/tematic/icoane-duhovnicesti/1761-icoanele-maicii-domnului-binecuvantatul-pantece-barlov.html] si „Icoana cu Trei Maini” Tricherusa [https://stiri.lacasuriortodoxe.ro/tematic/icoane-duhovnicesti/3502-in-data-de-28-iunie-praznuirea-icoanei-maicii-domnului-cu-trei-mainiq.html] (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Calugarii s-au mai deplasat, ulterior, in Ekaterinburg, unde au organizat o intalnire cu credincioșii din oraș, în clădirea eparhiala. Staretul a oficiat Sfanta Liturghie si în biserica construită pe locul uciderii familiei imperiale, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.