Patriarhul Alexandriei vrea sa lege Europa de Africa

Patriarhul Theodoros II Alexandria Patriarhul Theodoros al II-lea al Alexandriei se preocupa, in prezent, de infiintarea unei organizatii care urmeaza sa faca legătura între Uniunea Europeană și Republica Democratică Congo, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Intr-o scrioare se arata: Theodoros al II-lea, Patriarh al Bisericii Ortodoxe, a promis să creeze o organizație care să faca legatura intre Europa și Africa, cu sediul la Kinshasa. Patriarhul ortodox al Alexandriei, a efectuat in aceasta saptamana o vizită de lucru in Republica Democratică Congo.

In data de 25 octombrie 2012, la Palatul Poporului, acesta a purtat discutii cu Leon Kengo wa Dondo, președintele Senatului.

Patriarhul i-a transmis acestuia dorința sa de a interveni pe langa Uniunea Europeană, in sensul depunerii de eforturi in dezvoltarea acestei țări mari a Africii Centrale.

Domeniile vizate de acest proiect ar fi: educația, sănătatea, dezvoltarea agriculturii și culturii.

Patriarhul Theodoros a anunțat că va primi, in curand, în Alexandria, un comisar european, si va discuta această problemă cu respectiva ocazie.

Luni, 29 octombrie 2012, Patriarhul se va deplasa la Brazzaville, pe cealaltă parte a râului Congo. În cadrul acestui eveniment, Theodoros se va intalni cu credincioșii și cu clerul Bisericii Ortodoxe din Brazzaville, urmand sa poarte discuții si cu mai multe personalitati politice si cu președintele Denis Sassou Nguessou, mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.