O bomba explodeaza la inmormantarea parintelui Fadi Haddad si lasa in urma alti morti

Biserica Sf Ilie Qatana O bombă a explodat la înmormântarea parintelui Fadi Haddad, in urma cu o zi, informeaza Serviciul specializat de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe. Acest atac a cauzat moartea a doi civili și a mai multor militari. Patriarhul Ignatie al-IV-lea oficia slujba de inmormantare în biserica Sfantul Ilie din Qatana.

Despre parintele Fadi Haddad, intr-o telegrama, se precizeaza:
"Parintele Jamil Fadi Haddad s-a nascut in Qatana, in data de 2 februarie 1969, a studiat teologia la Damasc și in Liban.
El s-a căsătorit și a fost hirotonit preot în anul 1995 de către Patriarhul Ignatie al IV-lea.
A fost preot paroh al Bisericii ortodoxe Sfantul Ilie din Qatana".

O sursa din Patriarhie precizeaza că "acesta a fost iubit de către toate grupările religioase și nu a luat nicio poziție politică în timpul conflictului în curs de desfășurare din Siria. El s-a angajat, insa, ferm, in procesul de reconciliere".

Acesta a fost răpit și ucis în timp ce conducea o misiune umanitară, incercand sa recupereze pe unul dintre credinciosii parohiei Sfantul Ilie, care fusese rapit cu câteva zile in urma”, mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.