Patriarhul Kirill planuieşte vizite în Belarus şi Egipt

Patriarhul Kirill al Moscovei şi al Întregii Rusii are în plan efectuarea unei vizite în Egipt, în noiembrie 2009, conform declaratiilor unui purtător de cuvânt al Patriarhiei Moscovei, facute într-o conferinţă de presă care a avut loc la sediul Interfax, în urmă cu câteva zile.

Patriarhul are programat să viziteze Patriarhia Alexandriei, în Egipt, în perioada 14-16 noiembrie, a spus în conferinţa de presă Şeful Departamentului de Relaţii Externe al Patriarhiei Bisericii de la Moscova, Arhiepiscopul Hilarion de Volokolamsk.

În luna iulie, Patriarhul Kirill a vizitat Turcia şi s-a întâlnit cu Patriarhul Constantinopolului, Bartolomeu.

Intaistatatorul Bisericii Ruse are în plan să viziteze mai multe state independente care fac parte din spaţiul canonic al Patriarhiei Moscovei, inclusiv Belarus. Patriarhul a programat o vizită în eparhiile din Minsk, Polotsk şi Vitebsk pentru 25-28 septembrie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.