Reacţii confuze vizavi de aprobarea ritualului casatoriei intre persoane de acelasi sex, in Biserica Episcopaliană

Mariaj intre persoane de acelasi sex - Biserica Episcopaliana Episcopalienii homosexuali si lesbienele au sărbătorit votul acordat de catre Biserica din care fac parte – din data de 10 iulie 2012 – vizavi de riturile liturgice prin care se „binecuvanteaza cuplurile de acelaşi sex”.

Dar, conservatorii sustin ca se vad in postura pericoloasa de adoptare a unor "măsuri drastice", prin care acestia sa să se distanţeze de Biserica Episcopaliană.

Reuniunea Episcopalienilor, in cadrul Convenţiei Generale trienale din Indianapolis, Indiana, a aprobat in proportie copleşitoare noile rituri.

Membrii laici şi preoţii au votat cu 171 voturi „pentru” si 41 „impotriva”, în cazul acordarii binecuvântărilor pentru mariajul intre persoane de acelasi sex.
Episcopii au votat, la randul lor, cu 111 voturi „pentru” si 41 „impotriva”, existand si 3 „abţineri”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.