publicat în: Arhivă

Prima intalnire, in 66 de ani, intre un Patriarh al Alexandriei si un Premier egiptean

Theodor al II-lea alexandria (wikipedia) In aceste zile, Patriarhul si Papa al Alexandriei, Teodor al II-lea, s-a întâlnit la Cairo cu primul-ministru al Republicii arabe a Egiptului, Hisham Qandil, informeaza Serviciul de presa LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

În timpul întâlnirii – care este prima intre un Primat al Bisericii din Alexandria și un prim-ministru egiptean, din ultimii 66 de ani – Patriarhul i-a urat succes acestuia in raspunderea pe care o are fata de poporul egiptean.

De asemenea, el l-a informat, în termeni generali, despre activitatea de patriarhat din Africa și l-a invitat în Alexandria.

Hisham Qandil, care a acceptat invitația, a laudat contribuția popoarelor patriarhale foarte experimentate, pe continentul african, subliniind importanța puțurilor excavate pe teritoriul diferitelor eparhii, pentru furnizarea de apa potabila catre populație.

Primul-ministru egiptean s-a aratat sensibil in fata acestui subiect, mai ales ca, în trecut, din cate se stie, acesta a fost responsabil de problema apei în Egipt, mai informeaza Serviciul de presa LONews.