Dupa Sankt Petersburg, Moscova este la un pas sa amendeze cluburile si propaganada gay, prin lege

Curcubeul LGBT Rusia (preluare foto Wikipedia) Activistii ortodocsi din Rusia le cer parlamentarilor Moscovei sa interzica propaganda homosexualității și sa închida cluburile gay din capitală, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Miscarea Narodnii Sobor (Consiliul Poporului) a lansat o campanie de semnături, în cadrul unei căi de atac prin care li se cere parlamentarilor Moscovei sa lucreze la un proiect de lege care sa interzica promovarea homosexualității. Interdicții similare au fost introduse în Sankt-Petersburg și in multe alte orase rusesti.

"Am efectuat deja un studiu, si am constatat ca o astfel de lege nu ar contrazice dreptului internațional. Homosexualitatea, ca și propaganda ei, este un păcat grav", a asigurat Oleg Kassin, co-președinte al grupului, pentru jurnalul Izvestia, cu cateva zile in urma.

Mai întâi de toate, "trebuie sa închidem cluburile gay" din Moscova, fiindca ale "ademeneasc direct sufletele imature" în comunitatea LGBT, a mai spus el.

Potrivit ziarului, mai multi legislatori au promis să sprijine mișcarea.

"Suntem gata să discutăm pe marginea inițiativei Narodnii Sobor și să elaboram o lege", a firmat Mihail Antontev, un deputat al Rusiei Unite. Proiectul de lege ar putea ajuta la protejarea minorilor de "informații inutile", considera el. Deputatul, de asemenea, insistă asupra faptului că este timpul să se ia în considerare adoptarea unei interdicții la nivel național privind propaganda "relaților nesănătoase".

Un alt membru al Dumei orașului, Vera Stepanenko, este convins că interdicția propagandei gay ar ajuta la rezolvarea problemei demografice a Moscovei.

Biserica Ortodoxă Rusă favorizează, de asemenea, ideea (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe):

"Avem tot dreptul sa pastram puritatea societății și sa ii protejam pe copiii noștri de tot felul de manifestări păcătoase. Atât Biserica cat și majoritatea comunității sunt de acord că homosexualitatea este departe de a fi un lucru normal", afirma un oficial senior al Bisericii, Protopopul Vsevolod Chaplin.

Va reamintim ca, in luna februarie 2012 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), legiuitorii orasului Sankt Petersburg au aprobat o interdicție privind propaganda homosexuală și pedofilia în rândul minorilor. Legea – care a fost inițiata și promovata de adjunctul Rusiei Unite, Vitalii Milonov – prevede amenzi de până la 16.000 $ pentru persoanele fizice și 160.000 $ pentru organizațiile care comit astfel de infracțiuni.

Mutarea a declanșat un val de critici din partea comunității LGBT, precum și din partea organizațiilor pentru drepturile omului din Rusia și din străinătate.

Cu toate acestea, Curtea Supremă a Rusiei a confirmat săptămâna trecută proiectul de lege privind legitimitatea propagandei gay in Sankt Petersburg si a respins o plângere depusă de activiștii pentru drepturile omului.

Anterior, Curtea orasului Sankt-Petersburg, de asemenea, refuzase categoric revizuirea plângerilor activiștilor gay pe marginea legii. Adversarii interdicției au declarat că textul documentului folosește termenii "propaganda", "bisexualitate", "transsexual”, "casatorie tradiționala și non-tradiționala", toti fara definiții legale, conform unui raport Interfax.

Activistii rusi pentru drepturile homosexualilor sunt setati, insa, sa continue lupta și au depus plângeri împotriva interdicției formulate de Sankt-Petersburg, precum și a legilor similare din alte cateva orase, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din Strasbourg, mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.