Infiintarea Adunarii Preotilor Ortodocsi din Munchen, Germania

Bisericile Ortodoxe din Munchen au Sinod propriu In ziua de 11 octombrie 2012, a avut loc semnarea actului de infiintare a "Adunării preotilor ortodocsi din Munchen".
Preoții din diferitele jurisdicții canonice ale Münchenului s-au intalnit in Biserica Tuturor Sfinților din oraș, unde au oficiat slujba Utreniei, ulterior adunandu-se în Centrul Eparhial al Patriarhiei Ecumenice din München, unde au discutat în detaliu cele 11 paragrafe statutare.

Scopul creării "Adunarii Preotilor Ortodocsi din München", il reprezinta mărturisirea comună a Ortodoxiei în Bavaria și comunicarea printr-o singură voce a problemelor pastorale și sociale intre credincioșii ortodocși din oras si autoritatile bavareze.

Predarea Catehismului Ortodox în școlile bavareze, participarea la evenimente sociale și culturale, colaborarea cu celelalte Biserici și religii, se numara printre subiectele care necesită o abordare comună panortodoxă.

Conform informatiilor oferite de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe (vezi ARHIVA), Sinodul Episcopilor Ortodocși din Germania a aprobat cu mai mult timp in urma infiintarea de "Adunari ale Preotilor Ortodocsi" în orașele germane, acolo unde există mai mult de trei parohii ortodoxe ce tin de diferite jurisdictii canonice.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.