Declaratia oficiala a Consiliului Bisericilor Crestine din Franta, vizavi de asasinatele din Toulouse si Montauban

politia in alerta in Toulouse Consiliul Bisericilor Crestine din Franta a emis o declaraţie, ieri, in urma asasinatelor din Toulouse si Montauban, pe care o redam mai jos. Incepand cu anul 1987, Consiliul Bisericilor Creştine din Franta a evenit un forum destinat informarii, dialogului şi initiativelor comune, adresat responsabililor diferitelor Biserici.

COMUNICAT al Consiliului Bisericilor Creştine din Franţa, in urma atentatului si asasinatelor din Toulouse si Montauban

Consiliul Bisericilor Creştine din Franţa (CCEF) împărtăşeşte durerea comunitatii evreiesti, in urma atacului armat comis la o scoala evreiasca din Toulouse, in data de 19 martie 2012.
CECEF îşi exprimă solidaritatea cu familiile victimelor ", elevi şi profesori ai şcolii.
Oroarea acestui act, ca si cea a asasinatelor din Montauban şi Toulouse din ultimele zile, ii fac pe creştini să fie alaturi de familiile şi comunităţile afectate de aceste evenimente, în rugăciune.

Această armonie nu poate fi zguduita de astfel de acte de violenţă extremă. Păziti-va ferm înrădăcinati în valorile respectului şi fraternitatii, fundamente ale societăţii franceze.

Co-preşedinţii CECEF

Paris, 19 martie 2012

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.