Primul preot care demisioneaza din cauza ultimei traduceri a Liturghierului Romano-Catolic

Noua traducere a Liturghierului Romano-Catolic

Conform informatiilor primite de la membri-abonati Lacasuri Ortodoxe aflati in Statele Unite, un pastor din Belleville, Illinois, devine primul preot catolic care demisioneaza în urma impunerii unei noi traduceri a Messei (Liturghia catolica), care a fost introdusa în practica celei mai mari parti a lumii vorbitoare de limba engleza inca din luna noiembrie 2011.

Episcopul Edward Braxton scria intr-o scrisoare adresata enoriaşilor, săptămâna trecută:

"Parintele William J. Rowe, in varsta de 72 de ani, a demisionat din poziţia sa de pastor al parohiei Sfanta Maria din Muntele Carmel, intrucat – dupa cum mi-a marturisit chiar el, in mai multe randuri – pur şi simplu nu putea oficia şi nu se putea ruga cu adevarat la Messa, asa dupa cum impunea noua traducere a Liturghierului Roman".

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.