Papa contribuie personal la restaurarea unei bazilici algeriene

Biserica Sf Augustin Annaba Conform datelor primite din Roma, Papa Benedict al XVI-lea se numara printre cei care contribuie la restaurarea Bazilicii Sf. Augustin din Annaba, Algeria, în cadrul unui proiect care demonstreaza ca Vaticanul este "un simbol al frăţiei între creştini şi musulmani", conform unui raport al Radio Vatican.

Oficialii Bisericii au avut grijă să sublinieze că această contribuţie, care nu a fost cuantificata, a Papei Benedict, a fost una directa şi, de asemenea, prin intermediul "Fundaţiei Papale", dar nu una a Vaticanului în sine.

Biserica, veche de 112 ani, a fost construita pe un deal cu vedere inspre ruinele Hippo, scaunul episcopal al Sfantului Augustin.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.