Decalajul economic în creştere, din India, ii preocupa pe episcopii catolici

Oswald Gracias

Episcopii catolici din India sunt preocupati de decalajul economic în creştere. Conform datelor primite de la corespondenti Lacasuri Ortodoxe aflati in Bangalore, Cardinalul Oswald Gracias, preşedinte al Conferinţei Episcopilor Catolici din India, a declarat cu ocazia Adunarii bienale a Episcopilor, care a avut loc la inceputul lunii februarie 2012, că adancirea decalajului dintre bogaţi şi săraci este "o chestiune serioasa de îngrijorare pentru Biserica”.

"Avem in prezent doua categorii de indieni. O parte dintre oameni merge înainte, în timp ce majoritatea schioapata", declara Gracias.

Reuniunea din Bangalore s-a derulat in perioada 1-8 februarie 2012, numarand in randul participantilor, 170 de episcopi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.