Umaniştii europeni vor “drepturi egale” cu Biserica

David Pollock Organizaţiile umaniste şi seculariste au acuzat Uniunea Europeană pentru negarea egalităţii de tratament cu Bisericile creştine de pe acest continent.

"UE nu ar trebui să intretina un dialog cu organizaţiile în esenţă nedemocratice. Prin angajarea in discutii cu Biserica Romano-Catolică, se ofera o poziţie privilegiată în consiliile UE unui organism care nu ii reprezintă membrii si care isi mentine propriile opinii departe de opinia generala a Uniunii Europene", a declarat David Pollock, presedintele al Federatiei Europene Umaniste cu sediul la Bruxelles.

Cu toate acestea, purtatorul de cuvant al catolicilor, Johanna Touzel, a spus:

"Avem aceleaşi posibilităţi de promovare a ideilor, ca si umanistii, dar diferenţa consta in faptul ca Bisericile se folosesc de acest instrument in sensul unui dialog fructuos, avand ceva de spus şi oferind, in domeniul provocărilor cu care se confruntă UE". Touzel reprezintă Comisia Conferinţelor Episcopale Europene, COMECE, constituita din peste 1.000 de episcopi catolici ai celor 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.