Consiliul European Bisericesc a numit un nou secretar general, in locul romanului ortodox Viorel Ionita

Guy Liagre Reverend Guy Liagre, preşedintele Bisericii Protestante Unite din Belgia, a fost numit in functia de secretar general al Conferinţei Bisericilor Europene, urmand ca activitatea acestuia sa inceapa in luna iunie 2012, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Conferinţa Bisericilor Europene a declarat ca Liagre a fost ales de către Comitetul său Central, la reuniunea care a avut loc in Geneva, in perioada 24-25 ianuarie 2012.

Acesta urmeaza Parintelui Prof. Dr. Viorel Ionita, care s-a retras in functia de secretar general interimar, în luna octombrie 2011.

Viorel Ionita este preot al Bisericii Ortodoxe Române, profesor de Istoria Bisericii la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Bucureşti, România. Acesta a jucat un rol important în elaborarea Cartei Oecumenica – Linii directoare pentru o cooperare mai buna intre Bisericile din Europa, care a fost lansata în anul 2001, de către Conferinţa Bisericilor Europene şi Consiliul Conferinţelor Episcopale Europene. El a realizat numeroase studii despre istoria Bisericii, eclesiologie, ecumenism şi misiune, mai informeaza in exclusivitate Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.