Liderii credinciosi ai Kenyei indeamna la calm, dupa acuzele aduse de Haga, politicienilor

Uhuru Kenyatta

Conform datelor primite de la membri-abonaţi Lacasuri Ortodoxe aflaţi în Nairobi, liderii religioşi kenyeni cheamă la calm, după ce Curtea Penală Internaţională de la Haga a deschis un proces care îi vizează pe politicienii de rang înalt, acuzaţi de crime împotriva umanităţii, făcând referire la violenţele din urma alegerilor din 2007.

Ministrul de finante Uhuru Kenyatta, candidatul la preşedinţie William Ruto, secretarul cabinetului Francis Muthaura şi un jurnalist de radio, Iosua Sang, vor fi judecaţi pentru o campanie orchestrată, de torturare şi de ucidere a civililor.

Mai mult de 1.200 de persoane au murit şi aproximativ 650.000 de persoane au rămas fără adăpost, în confruntările din Valea Rift, Nyanza, Nairobi şi Provinciile Centrale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.