Ontanu si Patriarhia. BOR raspunde unui “anonim”

puterea publicitatii BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE ne informează:

"In legătură cu articolul nesemnat intitulat „Cele 7 milioane de euro ale lui Onţanu scot Patriarhia din piaţa Universităţii” postat pe site-ul publicaţiei online De Ce News, facem următoarele precizări:

Autorul anonim al articolului citează trunchiat şi interpretează tendenţios comunicatele de presă ale Patriarhiei Române, probabil cu scopul instrumentării lor politice partizane, anul 2012 fiind an electoral.

Neutră din punct de vedere politic, dar nu indiferentă faţă de problemele societăţii româneşti şi factor al păcii sociale, Biserica este permanent alături de toţi cei care trec prin momente dificile din cauza crizei economice prelungite, indiferent de opţiunile lor politice, aşa cum, în ultimele săptămâni, i-a ajutat pe cei afectaţi de căderile abundente de zăpadă şi de ger.

Aşa cum s-a anunţat încă din data de 20 ianuarie 2012, la recenta şedinţă din 16-17 februarie 2012, Sfântul Sinod a discutat despre modul în care Biserica poate contribui mai mult la ajutorarea celor care suferă din cauza crizei economice. Astfel, s-a hotărât intensificarea operei social-filantropică a Bisericii în favoarea familiilor de vârstnici cu pensii mici, a familiilor sărace cu mulţi copii şi a persoanelor singure, sărace şi bolnave. În acelaşi timp, Sfântul Sinod a hotărât ca Biserica să îşi reafirme dorinţa de intensificare a cooperării practice între unităţile bisericeşti ale Patriarhiei Române şi autorităţile centrale şi locale, ONG-uri şi alte instituţii publice cu scopul ajutorării urgente a celor săraci şi neajutoraţi.

Regretăm că acelaşi autor dezinformează opinia publică atunci când afirmă că au fost alocate Patriarhiei Române 7 milioane de euro când, de fapt, în bugetul pe anul 2012 al Consiliului local al sectorului 2 din Bucureşti, publicat pe site-ul oficial al Primăriei, este prevăzută suma de 30 milioane lei pentru sprijinirea cultelor religioase aflate în acest sector, adică nu numai a parohiilor ortodoxe pe care autorul, în mod tendenţios, le confundă cu Patriarhia Română. În orice caz, în plan social Biserica acţionează etic şi pastoral, nu politic" – mai informeaza Centrul de presa al Patriarhiei Romane.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.