publicat în: Arhivă

Despre `MEXIC: traditii si obiceiuri`, cu Maria Cristina de la Garza Sandoval, Ambasadorul Mexicului

Maria Cristina de la Garza Sandoval În cadrul activităţilor culturale de apropiere pe care Ambasada Mexicului le desfăşoară în România, cu ocazia recentei deschideri a Centrului Cultural Latinoamerican din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, cu sprijinul Muzeului Naţional al Ţăranului Român şi al Complexului Muzeal ASTRA, astăzi, avem plăcerea de a vă prezenta expoziţia “MEXIC: tradiţii și obiceiuri”.

Pentru a realiza aceasta expoziţie, specialiştii Muzeului Naţional al Ţăranului Român au selecţionat o interesantă colecţie de obiecte de artă populară mexicană reprezentativă pentru fiecare colţ al ţării noastre. Frumuseţea obiectelor este dovada îndemânării artizanilor care le-au elaborat, dar şi o mărturie a existenţei unui inestimabil patrimoniu multicultural contemporan mexican.

Expoziţia organizată la Muzeul de Etnografie Universală “Franz Binder” din Sibiu, reflectă în mod deosebit diversitatea culturii milenare a Mexicului şi vitalitatea creatoare a celor care au lucrat aceste obiecte, însuşiri care se reflectă în modelarea ceramicii sau în ţesăturile viu colorate, în prelucrarea fină a cuprului şi oţelului, sau în limbajul cristalin al sticlei, în filigranul delicat de aur şi argint, sau subtil, în reflecţia policromă a obiectelor lăcuite, în desenele ingenioase realizate pe scoarţă de copac….

Prin intermediul acestui important eveniment cultural, Ambasada Mexicului îşi face cunoscută prezenţa în municipiul Sibiu, a cărui amprentă culturală este bine cunoscută.
Maria Cristina de la Garza Sandoval
Ambasadorul Mexicului

– Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, partener media oficial al evenimentului / 2012