(3.02 – 1.04) Mexic: traditii si obiceiuri – la Muzeul de Etnografie Universala `Franz Binder` Sibiu

Mexic traditii si obiceiuri Muzeul Franz Binder 2012 La Muzeul de Etnografie Universală "Franz Binder" se deschide o nouă expoziţie: "Mexic: tradiţii si obiceiuri", prezentând o selecţie semnificativă de obiecte din colecţiile Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, partener media oficial al evenimentului.
Cele două muzee, care organizează manifestarea în parteneriat cu Ambasada Mexicului în România şi cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu prin recent înfiinţatul Centru Cultural Latino-American, vă invită să descoperiţi peste 100 de artefacte ilustrând aspecte inedite ale Mexicului contemporan.

Expoziţia oferă o incursiune în spiritul creator al poporului mexican, aducând în atenţia publicului o gamă foarte diversă de produse de artă populară. Cu rădăcini adânci în tradiţia culturilor mezo-americane şi în influenţele europeană, asiatică şi africană, arta populară mexicană – practicată în prezent de peste 10 milioane de meşteri – este definită de contextul istoric, economic, social şi artistic în care ea a apărut şi s-a dezvoltat.
Aşa cum subliniază textul de prezentare al doamnei Ambasador Maria Cristina de la Garza Sandoval, expoziţia "reflectă în mod deosebit diversitatea culturii milenare a Mexicului şi vitalitatea creatoare a celor care au lucrat aceste obiecte, însuşiri care se reflectă în modelarea ceramicii sau în ţesăturile viu colorate, în prelucrarea fină a cuprului şi oţelului, sau în limbajul cristalin al sticlei, în filigranul delicat de aur şi argint, sau subtil, în reflecţia policromă a obiectelor lăcuite, în desenele ingenioase realizate pe scoarţa de copac."

Muzeul "Franz Binder" are bucuria să găzduiască această expoziţie – care va fi vernisată vineri, 3 februarie 2012, la ora 14.00, în sala de expoziţii temporare din Piaţa Mică, nr. 11 – şi pe care vă invită să o vizitaţi în perioada 3 februarie – 1 aprilie 2012, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, partener media oficial al evenimentului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.