Concert Traditional de Craciun, al Coralei Sf. Antim Ivireanul

În Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din municipiul Râmnicu Vâlcea, in data de 17 decembrie 2011, după săvârşirea slujbei Vecerniei, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a catedralei, dirijată de către Profesorul Marian Cristian Stroe, a susţinut Concertul Tradiţional de Colinde dedicate Sărbătorii Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, informeaza pentru serviciul de presa LONews al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, Arhidiacon Ioan Liviu Gaman.

În deschiderea spectacolului, Corala „Sfântul Ierarh Calinic” a Protopopiatului Râmnicu Vâlcea, condusă de Pr. Prof. Dr. Ion Gavrilă, a prezentat un repertoriu ce a cuprins 10 din cele mai frumoase şi mai cunoscute colinde din muzica corală bisericească.

La concert au fost prezenţi preoţi, oameni de cultură şi numeroşi credincioşi din municipiul Râmnicu Vâlcea, ce au făcut neîncăpătoare Catedrala Arhiepiscopală. Repertoriul abordat de Corala Catedralei Arhiepiscopale a cuprins colinde laice şi bisericeşti din toate zonele folclorice ale ţării noastre.

La final, colindătorilor le-au fost împărţite daruri din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim, de către părintele Constantin Cîrstea, Consilier Cultural în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, care a rostit un cuvânt în care i-a felicitat pe membrii celor două corale pentru frumoasa interpretare a colindelor, subliniind, totodată, valoarea nepreţuită pe care o au colindele româneşti prin originea şi vechimea lor.

În încheiere, părintele Constantin Cîrstea a transmis celor prezenţi din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim cele mai călduroase urări şi binecuvântări arhiereşti cu ocazia Sărbătorilor închinate Naşterii Domnului, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– un articol de: contributor Arhidiacon Ioan Liviu Gaman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.