Un grup ecumenic atrage atentia supra demolarilor israeliene

Conform informaţiilor primite de la membri-corespondenţi Lacasuri Ortodoxe aflaţi în Imneizil, West Bank, “ înainte ca energia electrică să ajungă în satul ei, Nihad Moor, în vârstă de 25 de ani, îşi petrecea uneori mai mult de jumătate din zi pentru a-şi duce la îndeplinire îndatoririle casnice.

Un sistem de panouri solare, instalat cu doi ani în urmă în acest mic sat din Sudul Hebronului, i-a făcut viaţa mai uşoară. Acum, ea se teme că, după un ordin final de demolare, emis în luna octombrie 2011, de către Administraţia Civilă Israeliană, instalaţia solară va fi distrusa iar satul va rămâne din nou fără energie electrică.

Aceasta este de fapt o nouă situaţie scoasă în evidenţa cu ocazia Programului de Acompaniament Ecumenic din Palestina şi Israel (EAPPI), care a efectuat o vizită la Imneizil, în ziua de 16 noiembrie.

Panourile solare au fost instalate de către Centrul de Cercetare a Energiei din Universitatea Palestiniană Al-Najah, de Guvernul Spaniol şi de SEBA, o organizaţie non-profit specializată în domeniul energiei solare, mai informeaza Serviciul de presă Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.