(11 oct.) Concursul de Muzica ecleziala Corala `Laudati pe Domnul!`, sectiunea interpretare – Ramnicu Valcea 2011

Biroul de Catehizare a tineretului din cadrul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Râmnicului, organizează marţi, 11 octombrie 2011, de la orele 12:00, etapa la nivelul Mitropoliei Olteniei a Concursului Naţional de Muzică Eclezială Corală „Lăudaţi pe Domnul!”, secţiunea interpretare, informeaza pentru Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, contributor Arhidiacon Ioan Liviu Gaman.

Competiţia se va desfăşura în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, şi va reuni formaţii corale mixte ale liceelor de artă din Mitropolia Olteniei.

În cadrul probei de concurs, fiecare formaţie corală va avea la dispoziţie 15 minute, timp în care trebuie să interpreteze trei piese:

– una impusă pentru toate formaţiile corale şi anume, „Te slăvesc pe Tine, Părinte” de Pascal Bentoi

– a doua piesă – religioasă – la alegere

– a treia, de inspiraţie folclorică.

La etapa finală a concursului, care se va desfăşura pe 27 octombrie, la Palatul Patriarhiei, vor participa 6 formaţii corale, câte una din fiecare mitropolie a Patriarhiei Române, mai informeaza serviciul de presa LONews.

– articol de contributor: Arhidiacon Ioan Liviu Găman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.