publicat în: Arhivă

Liderii religiosi din America Latina critica SUA pentru dezbaterile privind bugetul

demonstratie impotriva reducerilor bugetare sua august 2011    Mai mult de 100 de lideri religioşi din America Latină au semnat "o scrisoare deschisă către Bisericile Creştine din Statele Unite", cerându-le colegilor credincioşi să ia atitudine, în numele oamenilor săraci care urmează să fie afectaţi de propunerea SUA privind reducerile bugetare, informează Agenţia de stiri Lacasuri Ortodoxe, conform datelor primite de la membri-abonati din zona.

   "Privim cu profundă îngrijorare deciziile recente ale Statelor Unite, care se vor adăuga suferinţei celor mai vulnerabili membri ai societăţii americane", se arată în scrisoare.

   Aceasta a fost semnată de către liderii latino-americani ai Consiliului Bisericilor, Marea Societate Biblică din America Latină şi Gruparile Evanghelice, Grupările Bisericeşti din Honduras, Argentina, Uruguay, Mexic, Peru, Ecuador, Bolivia şi din alte ţări.

   Ea a fost transmisă denominaţiunilor din SUA şi Bisericilor locale, conform Biroului de Comunicare al Organizaţiei Internaţionale “Pace şi Speranţă” din Lima, Peru.