Tabara de refugiati somalezi din Kenya a ajuns, ca marime, cel de-al treilea oras al tarii

refugiati somalezi - daab kenya    Tabăra de refugiaţi Dadaab – aflată în nordul Kenyei, acolo unde mai multe agenţii creştine de ajutorare transportă ajutoare umanitare pentru imigranţii somalezi care fug de secetă, de război şi de boală – a devenit al treilea cel mai mare “oraş” al Kenyei, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

   Datele sosite în ultimele ore din această zonă, de unde Lacasuri Ortodoxe a transmis regulat informatii, reflectă o situaţie disperată, întrucât populaţia a ajuns la aproape 450.000 de persoane.

   Comunitatea de corturi albe şi case improvizate este situată la aproximativ 100 de kilometri de frontiera cu Somalia.

   Mai mult de 1.000 de persoane, în condiţii grave de subnutriţie, ajung aici zilnic, fugind de seceta şi de foametea care au afectat deja mai mult de 12 milioane de oameni.

   Deschis în 1991 şi, iniţial, menit să adăpostească 90.000 de oameni, complexul şi-a depăşit cu mult limitele şi graniţele, existând indicii clare că emigrantii îl văd deja ca pe o locuinţă permanentă, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.