Gamerii de pe Facebook aleg noi Papi, in Vatican Wars

vatican wars si jocurile facebook    Italienii au expresia "la moartea unui Papă", pentru a descrie evenimentele rare.

   Şi, cu Papa Benedict al XVI-lea în stare bună de sănătate, având programate deja trei călătorii în străinătate în următoarele trei luni, puţini ar vorbi despre înlocuirea sa.

   Acum insa, cum orice este posibil, revoluţia digitală lansează si ea succesiunile sale papale în hiper-viteză. In prezent, un eveniment important care ar avea loc poate doar de două sau de trei ori într-o generaţie, se poate întâmpla în fiecare zi de miercuri pe Facebook, remarca presa internaţională în aceste zile.

   O dată pe săptămână, în cadrul jocului Vatican Wars (Războaiele Vaticanului), o luptă pasionată începe pentru alegerea unui nou pontif virtual, care ar putea schimba sau reafirma unele dintre cele mai lungi şi cele mai controversate învăţături pe care le-a avut vreodată Biserica Romano-Catolică, explica presa occidentală, câştigată probabil si ea de spiritul gamerilor.

– articol si traducere: Stud. Teo-Christian

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.