Cercul pastoral-misionar “Sf. Apostoli Petru şi Pavel” – Govândari din Reşiţa

Cercul pastoral-misionar “Sf. Apostoli Petru şi Pavel” – Govândari din Reşiţa a debutat cu oficiere slujbei Sf. Liturghii la care a asistat şi Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului. Sf. Liturghie a fost oficiată de o grupă de 5 clerici, un preot participant susţinând un cuvânt de învăţătură, iar un alt preot o cateheză, ceilalţi preoţi formând strana care a dat răspunsurile la Sf. Liturghie.

În această privinţă, dorinţa Chiriarhului este de a desăvârşi unitatea preoţilor prin comuniune euharistică şi împreună rugăciune. Totodată Preasfinţia Sa şi-a exprimat dorinţa de a elimina improvizaţiile strecurate în cultul liturgic la parohii, prin uniformizarea cultului prevăzut în rânduiala bisericii strămoşeşti.

După oficierea Sf. Liturghii preoţii şi profesorii de religie care îşi desfăşoară activitatea în raza parohiilor care formează cercul pastoral-misionar s-au întâlnit în incinta Centrului pastoral-misionar al parohiei “Sf. Apostoli Petru şi Pavel” – Govândari, unde s-au discutat mai multe proiecte dintre care amintim:

– prezentare memoriilor de activitate ale preoţilor din Reşiţa pentru anul 2008;
– noţiuni referitoare la ţinuta preotului în parohie, tipicul slujbelor în Postul Mare, estetica liturgică în sobor şi alte probleme de natură administrativă.
– implementarea de proiecte comune cu tinerii din şcolile reşiţene prin conjugarea eforturilor preoţilor parohi şi a profesorilor de religie;
– implementarea de proiecte sociale comune a parohiilor reşiţene, prin deschiderea de cantine sociale şi alte proiecte filentropice creştine susţinute de către două sau trei parohii;
– colaborarea frăţească între preoţi şi profesori de religie în vedere implementării proiectului “Hristos împărtăşit copiilor al Patriarhiei Române pe raza parohiilor în care îşi desfăşoară activitatea;
– împreună-lucrarea preoţilor şi profesorilor de religie de la două sau trei parohii prin desfăşurarea de întâlniri comune cu tineri din parohii diferite şi organizarea de tabere creştine cu aceşti tineri.

Scopul acestor cercuri pastoral-misionare este de a intensifica lucrarea Bisericii prin implicarea în societate, în folosul păstrării moralităţii creştine, dar şi în folosul filantropiei pe care Biserica o practică din cele mai vechi timpuri şi din ce în ce mai mult în zilele noastre, întru unitatea credinţei şi dragostea păcii.

ALBUM FOTO: click pe banner

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.