O alta biserica ortodoxa sarba, profanata in Prizren (Kosmet). Sapaturi sub fundatie

biserica Sfanta mantuire - a duminicii din prizren distrusaEparhia de Raska si Prizren a raportat Politiei Kosmet un prejudiciu grav adus bisericii medievale a Mantuirii Sfinte (a Duminicii) din Prizren.

Eparhia subliniaza faptul ca Altarul in cauza dateaza din secolul al 14-lea, fiind deteriorat in urma violentelor albaneze, in martie 2004, acoperisul fiindu-i furat de mai multe ori, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe®

Noi daune si-au facut insa aparitia atunci cand un albanez a inceput sa-si construiasca o casa noua si, pentru a-i turna acesteia fundatia, a inceput pur si simplu sa efectueze sapaturi sub fundatia bisericii.

Eparhia a raportat, de asemenea, incidentul, si Reprezentantului UE pentru Patrimoniul Cultural si Istoric Sarb, Dimitri Musopulos, solicitand o reactie urgenta la nivel international, intrucat zona estea una protejata si istorica in Prizren.

Lacasul ortodox al Sfintei Duminici (Mantuirea Sfanta) este situat in partea de oras care era altadata in majoritate populata de de sarbi, inainte de conflict. Acum, cele mai multe dintre case sunt ruinate si inghitite de vegetatie, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe®.

Serbia: Biserica Ortodoxa din Samodreza, din nou profanata de albanezi

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.