Un oras rusesc gazduieste, pentru prima data dupa Revolutia din 1918, o procesiune Corpus Christi (Sankt Petersburg 26 iun. 2011)

Corpus Christi pe strazile Sankt Petersburg iunie 2011Un oras rusesc gazduieste, pentru prima data dupa Revolutia din 1918, o procesiune Corpus Christi (Sankt Petersburg 26 iun. 2011)

Orasul rusesc Sankt-Petersburg – cunoscut timp de zeci de ani ca Leningrad – a autorizat o procesiune Corpus Christi, pentru prima data de la Revolutia Rusa din 1918.

Procesiunea euharistica va fi condusa de Arhiepiscopul Paolo Pezzi al Moscovei, de-a lungul strazii principale din Sankt Petersburg, in aceasta duminica, 26 iunie 2011, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe®.

Corpus Christi (in latina, Trupul lui Hristos) este o solemnitate de rit latin.

Ea mai este celebrata si de unele Biserici luterane, anglicane si catolice liberale. Sarbatoarea nu comemoreaza un eveniment special din viata lui Iisus, dar cinsteste Trupul lui Hristos, consacrat in timpul Liturghiei.

Ea are loc, de regula, in joia de dupa Duminica Sfintei Treimi sau, in unele locuri, in duminica urmatoare acestei mari sarbatori. Celebrarea ei in ziua de joi pare sa aiba legatura cu instituirea Euharistiei de catre Hristos in timpul Cinei celei de Taina, praznuita in Joia Mare, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe®.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.