PS Parinte Lucian alaturi de corul Episcopiei Caransebesului si grupul psaltic Katharsis au efectuat o vizita in Ungaria

Preasfintitul Parinte Lucian Episcopul alaturi de corul Episcopiei Caransebesului si grupul psaltic Katharsis au efectuat o vizita in Ungaria, la invitatia PS Siluan Episcopul romanilor ortodocsi din Ungaria.


Astfel, joi 3 decembrie, corul Episcopiei Caransebesului si grupul psaltic Katharsis, au sustinut concertul „Craciunul pentru fiecare suflet” in sala festiva a liceului roman „Nicolae Balcescu” din Gyula.

in cursul serii, PS Lucian Episcopul Caransebesului alaturi de PS Siluan Episcopul romanilor ortodocsi din Ungaria au savarsit slujba de Te-Deum la parohia ortodoxa romana Micherechi. Dupa slujba de Te-Deum, corul Episcopiei Caransebesului a sustinut un recital de colinde.

Vineri, 4 decembrie Preasfintitul Parinte Lucian Episcopul Caransebesului alaturi de Preasfintitul Siluan Episcopul romanilor ortodocsi din Ungaria au slujit Sfanta Liturghie arhiereasca inconjurati de un sobor de peste 30 de preoti si diaconi, cu ocazia hramului catedralei episcopale ortodoxe din Gyula.

La momentul cuvenit, PS Lucian Episcopul Caransebesului a tinut un bogat cuvant de invatatura. La slujba au participat numerosi credinciosi ortodocsi romani, dar si ambasadorul Romaniei in Ungaria, Excelenta sa d-na Ireny Comaroschi si consulul romaniei la Gyula, Excelenta sa dl. Ioan Fodoreanu. La final copiii de la scoala romaneasca Nicolae Balcescu au prezentat un recital de colinde.PS Lucian Episcopul Caransebesului a impartit cadouri copiilor, preotilor si credinciosilor ce au constat in compact discuri, calendare, iconite si carti de rugaciune.

Aceste vizite ale Chiriarhului in eparhiile ortodoxe romanesti din afara granitelor, unde vietuiesc si multi banateni din Banatul Montan au ca scop mentinerea relatiilor fratesti intre Episcopia istorica a Caransebesului si celelalte Eparhii din strainatate, dar si contributia Eparhiei noastre la pastrarea identitatii ortodoxe romanesti a romanilor din Ungaria.

Episcopia Caransebesului

SE LUCREAZA!

NU STA, INSCRIE-TI BISERICA!

Vrei sa fii ctitor de site? Ajuta alaturi de noi, ca fiecare biserica ortodoxa sa aiba propriul sau SITE!

100% in administrarea si proprietatea Bisericii


DA CLICK aici si vezi cum mai stam AZI…

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.