Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, la Catedrala, in ziua sa onomastica

Ieri, 7 decembrie 2009, cand Biserica Ortodoxa il sarbatoreste pe Sfantul Ierarh Ambrozie al Mediolanului, Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, inconjurat de un impresionant sobor de preoti si diaconi, de parinti consilieri de la centrul eparhial, de parintii protopopi si de parintii stareti ai manastirilor din cuprinsul eparhiei Giurgiului, a savarsit Sfanta Liturghie arhiereasca in Catedrala Episcopala „Adormirea Maicii Domnului", cu ocazia zilei sale onomastice.


Dupa savarsirea Sfintei Liturghii au fost oferite burse de merit celor mai merituosi elevi ai Seminarului Teologic "Teoctist Patriarhul". Totodata, Preasfintia Sa a daruit intreaga biblioteca personala Centrului Eparhial pentru Copii si Tineret Sf. Ioan Valahul din incinta sediului administrativ.

in cadrul Sfintei Liturghii, Preasfintia Sa a hirotonit intru preot pe parintele diacon Tudor Georgian Bogdan, inspector in cadrul Sectorului invatamant si activitati cu tineretul, pe seama Catedralei Episcopale, si pe teologul Rosu Daniel intru diacon pe seama Parohiei Dimitrie Cantemir, Protoieria Giurgiu.

in cuvantul de invatatura, Preasfintia Sa le-a vorbit celor prezenti despre rolul deosebit pe care Sfantul Ierarh Ambrozie l-a avut la sinodul episcopilor apuseni de la Aquilea din anul 381, precum si in adoptarea de catre acestia a unor hotarari identice cu cele ale Sinodului al doilea Ecumenic de la Constantinopol, tinut in acelasi an. A fost mentorul spiritual al Fericitului Augustin pe care l-a gazduit la Milano, l-a invatat adevarurile de credinta crestina si l-a indemnat spre viata monahala, oferindu-i intregul sau sprijin.

Sfantul si slavitul Ambrozie, arhipastorul Mediolanului, face parte din pleiada stralucitilor ierarhi si scriitori bisericesti care, prin geniul lor, au marcat o perioada istorica renumita, perioada intrata in constiinta Bisericii sub denumirea de „veacul de aur" al literaturii patristice. Viata, nevointele, scrierile si slujba Sfantului Ambrozie au circulat de timpuriu in spiritualitatea si cultura romaneasca, fiind o adevarata pilda de viata morala si de aparare a dreptei credinte, a incheiat Preasfintitul Parinte Ambrozie.

De asemenea, parintele Buga Constantin, vicar administrativ, a vorbit despre bogata activitate desfasurata de Preasfintitul Parinte Ambrozie in cei aproape 4 ani de arhipastorire in de Dumnezeu pazita Eparhie a Giurgiului, multumind, totodata, Mantuitorului Hristos pentru daruirea, vrednicia, jertfelnicia, ravna si dragostea cu care Preasfintia Sa a inmultit darurile pe care Dumnezeu le-a revarsat cu atata imbelsugare asupra persoanei Preasfintiei Sale.

Episcopia Giurgiului

SE LUCREAZA!

NU STA, INSCRIE-TI BISERICA!

Vrei sa fii ctitor de site? Ajuta alaturi de noi, ca fiecare biserica ortodoxa sa aiba propriul sau SITE!

100% in administrarea si proprietatea Bisericii


DA CLICK aici si vezi cum mai stam AZI…

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.