publicat în: Arhivă

Vecernie cu Litie, la Schitul Sf. Ier. Nicolae – Giurgiu

In data de 5 decembrie 2009, in ajunul sarbatoririi Sfantului Ierarh Nicolae, Preasfintitul Parinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, inconjurat de un ales sobor de preoti si diaconi, a savarsit slujba Vecerniei unita cu Litia la Schitul „Sf. Ier. Nicolae" din mun. Giurgiu, cu prilejul hramului acestuia.


in cuvantul de invatatura rostit numerosilor credinciosi prezenti, Preasfintia Sa a vorbit despre viata si minunile marelui ierarh, subliniind totodata, aportul deosebit pe care l-a avut in formularea invataturilor dogmatice fixate la Sinodul I Ecumenic, la care a participat alaturi de alti 317 ierarhi.

De asemenea, a incheiat Preasfintitul Parinte, salvarea unor corabieri de la furtuna de pe mare, a locuitorilor Lichiei de la foamete, precum si multe altele reprezinta, repere solide in recunoasterea sfinteniei arhipastorului Nicolae. La final, parintele protos. Narcis Aldescu, staretul schitului a precizat si cateva date istorice cu privire la trecutul destul de zbuciumat al sfantului lacas.

Astfel, parintele staret a subliniat ca biserica a fost pana in 1830 geamie mahomedana, necunoscandu-se data constructiei acestei geamii si nici numele autorilor.

in anul 1830, geamia a fost transformata in biserica ortodoxa, cu hramul Sfantul Nicolae, dupa numele tarului Nicolae I al Rusiei, aceasta hotarare luandu-se in perioada 1828-1829, ca urmare a eliberarii Cetatii Giurgiului de sub ocupatie otomana si a restituirii orasului Giurgiu Principatului Valahiei.

Episcopia Giurgiului

SE LUCREAZA!

NU STA, INSCRIE-TI ca preot BISERICA!

Vrei sa fii ctitor de site? Ajuta alaturi de noi, ca fiecare biserica ortodoxa sa aiba propriul sau SITE!

100% in administrarea si proprietatea Bisericii


DA CLICK aici si vezi cum mai stam AZI…